Het zal je niet ontgaan zijn: De wijk Overvecht in Utrecht komt in de Leefbarometer als enige Utrechtse wijk al jaren als ‘onvoldoende’ uit de bus en dat is te merken in de nieuwsberichten. Laten wij daar nou net bijna 2000 10hoog flatwoningen hebben, die aan een opknapbeurt toe zijn. Mooie kans om het verschil te maken voor de wijk! Een boost voor de gebouwen én een boost voor de leefbaarheid. Dat vraagt om een grootse aanpak. Hoe dan…?

Dat is de vraag die we vaak krijgen van andere corporaties. En ook: Hoe ziet jullie proces eruit? Welke contractvorm is er met de co-maker en hoe bevalt dat? Hoe hou je zo’n groot project onder controle? Wat zijn de voordelen van zo’n grote, snelle renovatietrein Wat zijn de risico’s? Hoe regel je de bewonersparticipatie? Hoe koppelen jullie een leefbaarheidsaanpak aan de renovatie? Hoe krijg je bewoners enthousiast voor zoiets ingrijpends? Waar zijn de bewoners tijdens de renovatie? De renovatie loopt inmiddels bijna 3 jaar en we hebben veel geleerd. Tijd om onze ervaringen met jullie te delen!

In dit webinar willen we vooral vertellen wat jullie willen weten. Daarom is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen over alle onderdelen van het project. De vastgoedontwikkelaar en de wijkconsulent in het project staan klaar om jullie mee te nemen in het verhaal.

Presentatie door
Sharon Lekkerkerker

Over de presentator
Sharon Lekkerkerker is sinds 3,5 jaar wijkconsulent investeringsprojecten bij Mitros. Zij coördineert het sociale gedeelte in de 10hoogs projecten en stemt het project af op de beheerafdeling, de wijk en de bewoners. Ook speelt zij een rol in de communicatie en verbinding in het projectteam. Haar eerdere werkervaring als (groeps)maatschappelijk werker en projectconsulent komen hierbij van pas.

Co-host
Joop ten Brink

Over de co-host
Joop ten Brink is als vastgoedontwikkelaar bij Mitros verantwoordelijk voor het investeringsprogramma waarmee Mitros bijna 2000 woningen in 10-hoogflats aanpakt. Het gaat om een langjarige samenwerking in een ‘lerende trein’. Hij is in verschillende rollen al meer dan 10 jaar betrokken bij Overvecht.  ​​​​​​​

Duur & Datum
27 mei 2021
13.30 – 14.30 uur (interactief middels live chat)

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Tijdens dit webinar kan je via de chat live je vragen stellen.

Aanmelden
Aanmelden via FLOW