Minder stress, meer plezier in je werk

Technieken voor leuker werken

Voor wie?

Merk je wel eens dat je werk je meer energie kost dan dat het je oplevert? Dat je zoveel goed wilt doen, dat je er eigenlijk te weinig tijd voor hebt? Denk je wel eens dat er slimmere manieren zijn om om te gaan met situaties die je werk minder leuk maken, maar weet je zelf niet precies hoe? Vraag je jezelf wel eens af of het normaal is dat jij minder plezier haalt uit je werk dan dat je zou willen? Zou je technieken willen leren om je werk leuker te maken? Dan is deze workshop bij uitstek geschikt voor jou!

Wat?

We verkennen in praktische oefeningen waar jij in jouw werk energie van krijgt. onderzoeken in deze workshop met elkaar jouw antwoorden op de volgende vragen:

  • Van wat in jouw werk krijg je veel energie?
  • Wat slurpt energie van je en hoe merk je dat?
  • Wat zijn de oorzaken van een verstoorde werkbalans voor jou?
  • Wat zijn de oplossingen voor een gezonde werkbalans voor jou?
  • Welke technieken kun je inzetten om je eigen werk leuker te maken?

Praktisch

In deze workshop gaan we praktisch aan de slag. Natuurlijk is er een beetje theorie, maar het is vooral doen! Je tekent je eigen energiediagram, je gaat in gesprek om je eigen energiegevers en energievreters te ontdekken. We gaan op zoek naar de momenten waarop je grenzen kunt stellen en dat oefenen we ook. Waar heb je invloed op, en wat als je dat niet hebt? Aan het eind van deze workshop heb je een Top 3 van tips die je zelf in kunt zetten om met minder stress meer plezier in je werk te hebben. Zo krijg je zelf technieken in handen om je eigen werk leuker te maken.

Resultaat

Deze workshop zorgt er voor dat je meer inzicht krijgt in je eigen stressfactoren, zodat je zelf beter  kunt sturen in het terugdringen van je stress en het hebben van meer plezier in je werk. De praktijk wijst uit dat dit preventief werkt en het oplopen van een burn-out kan voorkomen.

Trainer

Marco Tieleman (1973) verzorgt deze workshop. Hij werkte 11 jaar lang onder meer als adviseur energiebesparing en werkte voor meerdere woningcorporaties bij het bepalen van het energiebesparingspotentieel in de MJOPs. Daarnaast coachte hij de laatste jaren meerdere medewerkers van corporaties in de regio op loopbaanvragen, stress(herstel) en werkplezier.

Kosten

De workshop is gratis.

Datum

26 juni van 13.00 tot 16:30 uur. Locatie is Ons Doel – Leiden.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via BLOEI per mail.

Graag je naam, e-mailadres, telefoonnummer en bij welke corporatie je werkzaam bent, vermelden.