Uitnodiging Inspiratiemiddag BLOEI 18 oktober van 12.00 uur tot 17.00 uur 

                                               

Kom op 18 oktober naar Woonstichting Vooruitgang in Sassenheim om inspiratie op te doen en nieuwe collega’s te ontmoeten. We starten om 12.00 uur met een lunch. Vervolgens zijn de Vrije Denkers aan het woord. Een hilarische en inspirerende sessie met als motto ‘Doen is de nieuwe manier van denken’. Daarna volgt een workshopronde, waarbij je kunt kiezen uit 6 workshops. We sluiten af om 16.30 uur af met een gezellige borrel. Klik hier om je aan te melden.

 

De workshops:

1. Geef koers aan je loopbaan en speel het koerskaartspel.
Hoe blijf je goed gezond en ga je met plezier naar je werk? Hoe zorg jij ervoor dat je jouw talenten optimaal benut? Hoe zie jij je toekomst? JIJ hebt de regie! Voor organisaties wordt het steeds belangrijker de juiste mensen aan te trekken, te behouden en vervolgens in beweging te brengen. Het is mede daarom belangrijk om af en toe stil te staan bij de toekomst en je te realiseren dat jij de regie hebt over je eigen ontwikkeling. Daarom: het koersspel! Door het spelen van het koersspel ga je met elkaar in gesprek over je wensen en behoeften voor wat betreft werk en toekomst. Tijdens een interactieve sessie spelen we in een kleine groep dit inspirerende spel. Je krijgt inzicht in hoe je vitaal blijft in je loopbaan en je toekomst. Steekwoorden van spelers van dit spel  zijn: ‘onthullend’ – ‘verhelderend ‘ maar vooral ‘leuk’.

2. LinkedIn
LinkedIN kan op allerlei manieren bijdragen aan je loopbaan. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als visitekaartje, om te zoeken naar werk, om te netwerken of als ondersteuning van je CV. In deze workshop ‘LinkedIn” leer je hoe je LinkedIn kunt inzetten. In het eerste gedeelte ligt de nadruk op de theorie en in het tweede gedeelte ga je aan de slag. Aan het einde is je LinkedIn-profiel up to date en kun je het gebruiken in je loopbaan. Vergeet je laptop niet mee te nemen!

3. Mindful op het werk
Mindfulness, ook wel aandachtig zijn genoemd, is een krachtige hulpbron bij het functioneren van mensen en teams in organisaties. Mindful werken is een no-nonsense workshop waarbij je aan de slag gaat met het bewust omgaan met onder andere werkdruk beleving, concentratie en aandacht. O.a. door het ontwikkelen van effectieve gewoontes die eenvoudig toepasbaar zijn op je werk. Mindful werken draagt bij aan je eigen gezondheid, je werkplezier, de samenwerking met collega’s en het contact met de klant.

 

4. Positieve psychologie in je werk
Positieve psychologie is hét nieuwe geluid binnen de psychologie. Het legt de focus op sterke kanten, goede eigenschappen en bouwt verder op wat goed gaat. Positieve psychologen doen onderzoek naar omstandigheden waarbij mensen tot ‘bloei’ komen en meer succes, geluk en plezier ervaren. Deze benadering wordt op dit moment met veel succes toegepast om het beste uit medewerkers en organisaties te halen. In de inspirerende workshop ‘Positieve Psychologie in je werk’ leer je inspirerende inzichten en technieken die je direct in je werk kunt toepassen. Je wordt je bewuster van je sterke eigenschappen en hoe je deze kunt inzetten, leert hoe je positieve emoties kunt laten toenemen en effectief omgaat met uitdagingen die je tegenkomt. Na afloop van deze workshop zul je meer optimisme, flow, voldoening, plezier en veerkracht in je werk ervaren.

5. Wat is jouw eerste indruk?
Overal ontmoet je mensen: op je werk, thuis, op vakantie, tijdens het boodschappen doen. Dat zijn veel eerste indrukken, elke dag opnieuw. Deze workshop geeft je inzicht in het verwerkingsproces van indrukken en de daarop onvermijdelijk volgende oordeelsvorming bij een eerste ontmoeting. Als je iemand ontmoet, heb je meteen een beeld van diegene. En ja, net als iedereen oordeel jij ook. Zo zit ons brein nu eenmaal in elkaar. Maar is de eerste indruk altijd de beste? En weet je eigenlijk welke eerste indruk jij maakt op mensen en waarom? Welk effect hebben jouw persoonlijke normen en waarden op je oordeelsvorming? Door hier bewust bij stil te staan, ben je in staat jezelf beter te presenteren tijdens eerste ontmoetingen.

6. Verbinding in communicatie

In deze workshop doe je ervaring op hoe communicatie makkelijker kan. Het helpt je bij jouw manier van communiceren met

huurders, collegae en stakeholders. Maar ook thuis kun je er veel profijt van hebben! Deze manier van communiceren draagt bij aan; jezelf helder en effectiever uiten, meer rust en bewust communiceren, jezelf oprecht uitdrukken zodat gehoord wordt wat voor jou van belang is, uitdagende situaties veranderen, begrip  voor elkaar en nee zeggen op een manier die de verbinding niet verbreekt. In de workshop gaan we aan de slag door vooral te ervaren hoe we in gesprek gaan en hoe het ook anders kan.  

Enthousiast? Klik hier om je aan te melden voor de inspiratiemiddag!