Hoe gaat het traineeship tot nu toe?

1 november 2022: Na 2 speeddaterondes, persoonlijke kennismakingen en het tekenen van de contracten, was het dan zo ver. 13 trainees begonnen aan hun eerste periode van negen maanden bij één van de corporaties van Corporaties in Beweging.

Even opstarten

De eerste paar maanden was het nog even zoeken naar je plek, de sector leren kennen, collega’s leren kennen. Voor sommigen ook een beetje wennen aan het hybride werken. Want hoe motiveer je jezelf nou om thuis aan de slag te gaan in je kamer(tje) als je opdracht nog niet helemaal helder is?

Annamarie: “Het traineeship heeft mij tot nu toe gebracht dat ik mede hierdoor mezelf veel beter heb leren kennen. Ook op persoonlijk vlak. Een geweldige kans om deze bruisende branche binnen te stappen om mij maatschappelijk in te mogen zetten!”

Jezelf leren kennen, gastcolleges, intervisie en meer

Naast het leren kennen van de collega’s werden de trainees ook direct ondergedompeld in een ontwikkelprogramma. Gemiddeld twee keer per maand een ontwikkeldag met thema’s zoals feedback geven en ontvangen, wie ben ik? Wat zijn mijn waarden, kwaliteiten en valkuilen? Wat doe ik als het spannend wordt? Maar ook volgden ze diverse gastcolleges van collega’s die vol passie over hun vak vertelden én er een leuke werkvorm bij hadden bedacht. Onwijs waardevol! Daarnaast kregen de trainees begeleiding bij intervisie én doen ze dat inmiddels zelf. 🙂

Maarten: “Het traineeship Thuisgeven biedt mij de mogelijkheid om te leren en experimenteren in een complexe maatschappelijke praktijk met talrijke hedendaagse vraagstukken”

De komende periode

1 augustus vindt de wissel plaats. De trainees ronden voor die tijd hun huidige opdracht af en starten bij de 2e corporatie. Spannend en tegelijkertijd heel leuk en leerzaam.

Carina: “De uitvoering van uitdagende projecten in een prettige omgeving maakt traineeship Thuisgeven voor mij heel waardevol”

Wij wensen alle trainees een leerzame en leuke 2e periode!

Gastcollege geven

Denk je nu na het lezen van dit bericht: Het lijkt mij ook wel leuk om de trainees meer te vertellen over mijn werk, ze mee te nemen naar een tof, leerzaam project buiten of heb je andere talenten die je graag deelt met jong talent? Stuur ons dan een mail! contact@corporatiesinbeweging.nl

Specifiek zoeken we een collega(’s) voor de volgende workshop:

  • Klantgericht communiceren (telefonisch / per mail/brief / face to face)