Terugblik BLOEI-event

Op donderdag 18 november vond het Bloei netwerkevent van 2021 plaats. Door de recente maatregelen moesten we deze omturnen in een online event. Dezelfde sprekers en onderwerpen, maar dan vanachter een beeldscherm. En natuurlijk is dat anders dan wanneer je elkaar live ziet, maar we hebben er met elkaar een interessante bijeenkomst van gemaakt. Met meer dan 60 deelnemers hebben we ervaringen uitgewisseld, verbindingen gemaakt en zijn we samen op zoek gegaan naar hoe we dit in de toekomst in Bloeiverband meer kunnen doen.

Na een korte introductie door Evelyn Kessels, projectleider van BLOEI, nam corporate antropoloog Arne Stoffer ons mee met zijn antroposofische blik op verandering. Daarbij kwam ook het belang van rituelen en de rol van leiderschap in verandering aan bod. Een leerzame sessie waarin we meer leerden over de “liminale fase, betwixt en between” en hoe om te gaan met deze fase in de corporatiesector. Benieuwd wat de liminale fase is of wat er verder besproken is? Klik hier voor de powerpoint.

Werkateliers
Daarna gingen we in breakoutrooms verder in werkateliers. ‘Vakidioten’ namen ons mee in hun ervaringen en kijk op de toekomst. Vervolgens gingen we samen met vakgenoten ontdekken hoe we de krachten meer kunnen bundelen om de toekomstige veranderingen binnen de sector goed aan te kunnen. Want onze corporaties hebben allemaal dezelfde doelen en dezelfde uitdagingen. Van én met elkaar leren dat was het doel. Want: alleen kom je een heel eind, maar samen kom je verder. Klik hier voor informatie die is opgehaald tijdens de werkateliers.

Evaluatie
Het gehele event kreeg bij de evaluatie gemiddeld een 6,9. De plenaire sessie met Arne Stoffers scoorde gemiddeld zelfs een 7,4. De werkateliers scoorden minder met een gemiddelde van 6,4. Het blijft lastig om online de interactie echt op gang te krijgen. Ook was het soms wat teveel stof voor de geplande 1,5 uur. Wel was de conclusie dat meer samenwerking en uitwisselen van kennis heel belangrijk en nodig maar vooral ook leerzaam en leuk is!