Maak een potentieelanalyse

Persoonlijk succes begint met het vergroten van het inzicht in jouw persoonlijke gedrag, drijfveren en talenten. Daarom combineert deze analyse jouw potentieel in één analyse. Je krijgt inzicht in jouw gedrag, drijfveren en natuurlijke talenten. Dit betekent dat je weet na de analyse:

  • Wat je doet (gedrag)
  • Waarom je de dingen zo doet (drijfveren)
  • Hoe je de dingen doet die je doet (talenten).

Door kennis, opleiding en ervaring oefenen mensen op hun eigen manier een functie uit. Maar elk mens heeft ook zijn eigen gedragsvoorkeur, ontstaan door persoonlijkheid, opvoeding en aangeleerd gedrag.

Drie analyses

Een gedragsanalyse maakt inzichtelijk welke gedragsvoorkeur dat is. En elke gedragsvoorkeur heeft zijn eigen ‘gebruiksaanwijzing’. De gedragsanalyse is gebaseerd op het bekende DISC-model.

De drijfverenanalyse geeft weer vanuit welke drijfveer iemand handelt. Vanuit een sociale of een individualistische drijfveer? Waar doe je het voor en waar kom je je bed voor uit?

Met de talentenanalyse ten slotte krijg je inzicht in jouw talenten, non-talenten én blindspots (zelfkennis). Je kunt voor jezelf bepalen welke talenten je verder wilt ontwikkelen (ambitie). En je kunt vervolgens beter gaan bepalen welke rollen, werkomgevingen en uitdagingen het beste bij je passen (plan). De online DISCOVER talentest is gebaseerd op het wetenschappelijke werk van Robert S. Hartman.

Een analyse van de drie onderdelen gedrag, drijfveren en talenten vormt de potentieelanalyse. De potentieelanalyse vormt een beeld van jouw ontwikkelpotentieel, de huidige stand van zaken en hoe jij jezelf (nog meer) kan ontwikkelen.

Het is ook mogelijk om de drie onderdelen apart van elkaar te onderzoeken. Je kunt de analyse voor eigen gebruik doen maar ook samen met je teamleden!

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor een analyse bij BLOEI, via mail. Graag je naam, e-mailadres, telefoonnummer en bij welke corporatie je werkzaam bent, vermelden.

Vervolgens

Je ontvangt een code waarmee je via het internet toegang krijgt tot een vragenlijst. Na het invullen van de vragenlijst wordt er een rapport toegestuurd naar Renate van Dam. Zij komt naar je toe om met jou het rapport te bespreken tijdens een 1,5 uur durend gesprek.

Kosten

De kosten voor het rapport (gedrag, drijfveren en talenten), inclusief het bespreken van het rapport, zijn 249 euro, exclusief btw. BLOEI factureert naar jouw corporatie, zodat het bijvoorbeeld uit jouw Persoonlijk Ontwikkelbudget betaald kan worden.