Het is zomer, tijd om gas terug te nemen

In de zomer bereikt de natuur zijn hoogtepunt qua groei. Het is dé tijd om gas terug te nemen en bewuster stil te staan bij alles wat je doet. We geven je graag een paar tips hoe je dat doet 🙂

Tip 1: Richt je aandacht op iets kleins

Kijk bijvoorbeeld tijdens een wandeling naar de bomen, bloemen of dieren die je tegenkomt. Sta even stil en neem alles wat je waarneemt in je op. Wat zie je? Wat voor gevoel geeft het je?

Tip 2: Doe iets compleet anders

Prikkel je hersenen en zintuigen door een keer iets anders te doen. Neem bijvoorbeeld eens een andere route, maak een schilderij, ga naar een concert van een zanger die je niet kent of ga boomklimmen.

Tip 3: Leef een dag zonder klok 

Laat je gevoel en het ritme van de natuur jouw dag bepalen. Laat je telefoon en horloge thuis. Eet en drink wanneer je lichaam aangeeft dat dat nodig is, doe dat wat jouw gevoel je ingeeft op dit moment. Leef in het moment en ervaar wat dit je brengt!

Tip 4: Een intentie voor het begin van de dag 

Begin iedere dag met het uitspreken van een intentie naar jezelf. Hoe wil jij je voelen vandaag? Wat gun jij jezelf vandaag? Volg een paar minuten jouw natuurlijke ademritme en blijf zo even zitten. Fijne dag!

Tip 5: Doe mee met onze Summer School

Geniet de komende zomerweken van het diverse workshopaanbod van onze Summer School. We kozen de best bezochte workshops voor je uit. Relaxed leren!

 

We wensen je een hele fijne zomer en zien je graag na de zomer bij één van de workshops, stages en/of het event!

Jeff, Mirella & Evelyn

en alle leden van de deelnemersgroepen Corporaties in Beweging, Corpo Connect ZHZ en Bloei