Terugblik event Bloei op 26 april

Na de start van BLOEI op 14 maart stond donderdag 26 april het eerste event gepland: een Proeverij van Workshops. Een zeer geslaagde middag met enthousiaste deelnemers.  Dunavie had haar locatie in Katwijk beschikbaar gesteld. De zaal was goed gevuld, er waren 53 deelnemers van de verschillende corporaties. Samen met de stuurgroepleden en de interne workshopleiders zaten er 63 mensen in de zaal.

 Waarom BLOEI en regio’s

Bestuurder van Dunavie Alfred Busser opende de middag en vertelde waarom BLOEI dit initiatief is gestart en waarom FLOW subsidie beschikbaar stelt voor regionale samenwerkingsverbanden. Om, met elkaar, te zorgen dat we voorbereid blijven in een veranderende markt. Om het netwerk van mensen te vergroten en mobiliteit te bevorderen. Om ons te blijven ontwikkelen, gezamenlijk met de corporaties in de regio.

Stages

Alfred Busser vertelde dat, naast de workshops en events die BLOEI organiseert, het mogelijk is om stage te lopen bij elkaar. Te kijken in elkaars keuken. Om zo inspiratie op te doen en van elkaar te leren. Op dit eerste event zijn 30 stages opgehaald. Medewerkers van corporaties die bij BLOEI horen, kunnen zich nog steeds aanmelden voor een stage, ook als ze er 26 april niet bij konden zijn. De maand juni zal in het teken staan van de stages. BLOEI start met inplannen van de medewerkers die zich op 26 april hebben aangemeld om één of meerdere dagen stage te gaan lopen.

Workshops

Na de aftrap van Alfred Busser kwam de openingsact: More Balls than Most. De act wist op een ludieke manier te inspireren op het thema duurzame inzetbaarheid. Uit de eerste 28 evaluatieformulieren van de inspiratiedag blijkt dat de jongleeract een 8,8 scoort!

Na deze ‘opwarming’ was er een workshopronde van twee uur. De deelnemers konden kiezen uit vier workshops: LinkedIn, Mindful op werk, Groei! en Talent in Actie. De workshops gaat BLOEI herhalen op de locaties zodat iedereen nog een keer de gelegenheid krijgt een van de workshops te volgen.

De dag sloot af met een borrel waar gelegenheid was zich aan te melden voor een stage, meer informatie over BLOEI te verkrijgen en natuurlijk te netwerken. Al met al een zeer geslaagde middag met enthousiaste deelnemers.

De gehele middag, met 28 evaluaties tot nu toe, wordt met een 8 beoordeeld!