Wat zijn de voordelen van wandelcoaching?

1. Je hoeft niet constant oogcontact met je coach te maken, zoals in een afgesloten kamer. Ook voelt het laten vallen van een stilte minder snel ongemakkelijk. Een stilte tijdens een gesprek kan bovendien juist positief zijn. Dit zijn momenten om hetgeen je hebt gezegd nog even te overdenken. Het kan je daardoor op nieuwe, misschien zelfs betere, gedachten brengen.

2. Als je in beweging bent, laat je je gedachten makkelijker de vrije loop. Hierdoor komen jij en je coach beter tot de kern van je probleem of vraag.

3. Wandelcoaching vindt meestal in de natuur plaats. In de natuur zijn, verlaagt stress. Uit onderzoeken blijkt dat we in de buitenlucht minder van het stresshormoon cortisol aanmaken. Hierdoor kunnen we makkelijker beslissingen nemen en ons beter concentreren.

4. Je kunt gesprekken maar ook adviezen van je coach beter onthouden doordat je omgeving steeds verandert. Je koppelt elementen uit het gesprek namelijk aan de plek waar je op dat moment liep. In een kamer waar je constant tegen dezelfde muren kijkt, is dit veel lastiger.

5. De coach kan de natuur gebruiken om je te helpen, bijvoorbeeld door symbolen te zoeken en die te koppelen aan je hulpvraag. Denk hierbij aan een groep bomen die te dicht bij elkaar staan. Of aan een kruispunt van een aantal paden, dat symbool staat voor het punt waarop jij nu ook in jouw leven bent aanbeland.

6. Na afloop van het gesprek heb je én aan je mentale welzijn gewerkt én ben je in de buitenlucht in beweging geweest. Dit geeft een voldaan gevoel.