Ervaringen met workshops

Workshop ‘Minder stress, meer plezier’

Dexter van Gisteren, medewerker Vastgoedbeheer bij Rijnhart Wonen:

Intern krijgen wij de workshops van Bloei doorgestuurd. De titel van 1 van de workshops viel me meteen op: “Minder stress, meer plezier”. Wie wil dat nu niet? Vooral de zin in de advertentie: Dat je zoveel goed wilt doen, dat je er eigenlijk te weinig tijd voor hebt?” sprak mij persoonlijk aan.

We waren met een kleine, maar gevarieerde, groep en onder leiding van Marco ontstond er leuke interactie. Het is interessant te horen dat het ervaren van stress voor iedereen anders is, maar ook veel raakvlakken heeft. Marco had geen vaste agenda die afgewerkt werd. Dit zorgde voor een dynamische en op maat gemaakte workshop. Wij hebben uiteindelijk door middel van rollenspellen aan persoonlijke verbeterpunten gewerkt. Zelf neem ik een aantal tips & tricks mee, om mijn werkzaamheden beter af te kaderen. Hier ga ik mee aan de slag.

Workshop ‘Mindful aan het werk’

Marian, medewerker Financiën bij MeerWonen:
Marian, werkzaam bij MeerWonen, heeft de workshop Mindful op het werk gevolgd die op 26 juni vanuit Bloei werd aangeboden bij Rijnhart Wonen in Leiderdorp. Het aantal aanmeldingen was zelfs zo groot dat er mensen op de wachtlijst moesten worden geplaatst.

“Ik vond het een erg leerzame en interessante workshop, waar ik onder andere tips heb gekregen hoe ik nog beter gefocust kan blijven. Dit heeft natuurlijk te maken met concentratie en aandacht die moet je trainen, liefst dagelijks. Deze waardevolle tips kan ik ook daadwerkelijk gebruiken op mijn werk. Wij werken in ‘open’ kantoor en dan is een duidelijke focus wel handig en soms zelfs noodzakelijk. Daarnaast gaan we binnenkort werken met een DMS-systeem en door de digitalisering die dit met zich meebrengt zit je nog meer achter je bureau. Dan is het fijn om soms even afstand te nemen van je werk door je te concentreren op bijvoorbeeld je ademhaling. Ook werd ik tijdens een oefening op verrassende wijze geconfronteerd met het (on)vermogen om goed te luisteren naar iemand zonder die persoon te onderbreken”.

“Al met al erg leuk en leerzaam en ik raad iedereen aan om er naar toe te gaan als deze nog een keer wordt aangeboden”.

Jolanda, directiesecretaresse:
“Ontspannen tijdens het werk en dan ook nog  productiever zijn? Het kan! De tijdens de workshop aangereikte simpele mindfulnessoefeningen werken echt! En nu nog doen…..”